MЁNYRA E ABDESIT

 
Llogarimarrėsi - (El Hasib) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Husein Eserraxh   
e shtunė. 03 tetor 2009


Kush i mbështetet Allahut, Ai i mjafton atij”

Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Falënderimet qofshin vetëm për Allahun. Paqja dhe shpëtimet qofshin mbi të dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij, si dhe mbi të gjithë pasuesit e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Allahu i Lartësuar thotë: “Mjafton që Allahu është llogaritës.” Nisa, 6.


EL HASIB (LLOGRIMARRËSI) Ai është i Gjithëdituri për robërit e vetë, Vigjiluesi, Llogarimarrësi, Shpërblyesi i robërve të vetë me të mira e të këqija, sipas urtësisë dhe diturisë së hollësishme për veprat e tyre të vogla e të mëdha. Allahu i Lartësuar thotë: “Allahu llogarit për çdo send.Nisa, 86.

EL HASIB (LLOGRIMARRËSI) Ai i mjafton robërve të vetë për brengat dhe shqetësimet e tyre, Ai i mjafton atyre që i mbështeten Atij: “Kush i mbështetet Allahut, Ai i mjafton atijTalak, 3.
Do të thotë i mjafton për gjëra të kësaj dhe botës tjetër. Ai thotë: O Pejgamber! Allahu të mjafton ty dhe besimtarëve që janë me ty.Enfal, 64.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.