MЁNYRA E ABDESIT

 
Dituria PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 18 dhjetor 2006
Kur’an:
“O Zoti im, shtoma diturinë!” (Ta Ha, 114)

 “…Thuaj: “A janë njëlloj ata që dinë dhe ata që nuk dinë? Mësim marrin vetëm të mençurit.” (Zemur, 9) 

“…Por Allahut, nga robërit e tij, i frikësohen të dijshmit.” (Fatir, 28)

“Allahu, ata nga mesi juaj, që besojnë dhe ata të cilëve u është dhënë dijenia, do t’i ngritë në shkallë të lartë.” (Muxhadele, 11)

Hadith:
Nga Ebu Hurejra r.a transmetohet se i Dërguari i Allahut alejhi selam ka thënë: “Kush niset në rrugë që të kërkojë dituri, Allahu do t’ia lehtësojë rrugën për në xhennet.” (Transmeton Muslimi)
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.