MЁNYRA E ABDESIT

 
A mund t'i takojne gjyshit tim fitat? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e shtunė. 26 shtator 2009
 

Pyetje:

Kisha pasur dëshirë të më tregoni kujt saktësisht i takojnë fitrat, unë kam gjyshin e paralizuar, është 80 vjeçar por i punon djali a mundem ti'a dha vitrat gjyshit tim, a i takojne atij?


Pergjigje:

Alejkum selam ve Rahmetullah!


Nëse djali i gjyshit tuaj, i cili punon, kujdeset për gjyshin tuaj materialisht dhe ai e ka gjendjen e mirë sa nuk i lejon atij t’i pranojë fitrat, atëherë as gjyshit tuaj nuk lejohet t’ia jepni, pasi konsiderohet pjesë e familjes, e cila e ka gjendjen e mirë materiale.

Allahu e di më së miri!


                                     Muhamed Dermaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.