MЁNYRA E ABDESIT

 
A ėshtė haram bartja e hajmalive dhe gurėsve tė kaltėr pėr mėsysh? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 13 mars 2009
Pyetje:
A është e vërtetë kjo dhe a ka bazë në Islam? Gjithashtu desha t’ju pyes se a është haram bartja e atyre syve të vegjël të kaltër dhe hajmalive të zeza me gjasë për të mos i marrë mësysh foshnjat?Përgjigje:
Bartja e gurësve të kaltër apo hajmalive, për t’i mbrojtur fëmijët nga mësyshi, jo vetëm se nuk ka bazë, por madje është haram dhe është mbështetje jo në Allahun, që nënkupton se veprimi i tillë çon deri në mëkatin më të madh të mundshëm shirkun. Prandaj duhet hequr dorë nga besëtytnitë dhe duhet qasur besimit të drejtë. Mbrojtja më e mirë nga mësyshi është t’i lexohen fëmijës suret “El-Felek” dhe “En-Nas”.
Allahu e di më së miri!                                          Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.