MЁNYRA E ABDESIT

 
Tė qarit kur dėgjojmė ose lexojmė Kur’an PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e mėrkurė. 22 nėntor 2006

Kur’an:

“Dhe duke qarë bëjnë sexhde dhe ai leximi ua rrit respektin dhe frikën.” (el-Isra, 109)

 “A këtij fjalimi i çuditeni? Dhe, qeshni e nuk qani (në vend se të qani).” (en-Nexhm, 59-60)

Hadith:

Transmetohet nga Ibni Mes’udi r.a se ka thënë: “Më ka thënë mua Pejgamberi sal-all-llahu alejhi ve selem: “Më lexo Kur’an!” I thashë: “O i Dërguar i Allahut, të të lexoj ty, ndërsa ai ty po të shpallet? Tha: “Unë dëshiroj ta dëgjoj prej tjetërkujt. ”Atëherë ia lexova atij suren en-Nisa, derisa erdha tek ky ajet: “Po ç’do të bëhet, atëherë, kur të sjellim dëshmitarë nga secili popull, e ty do të sjellim dëshmitar kundër tyre?” (en-Nisa, 41) Tha: “Mjaft për tani.” Kur u ktheva nga ai, pashë që po i rridhnin lot.” (Muttefekun alejhi)

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.