MЁNYRA E ABDESIT

 
Gruaja PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Shkurte Bajraliu   
e premte . 20 shkurt 2009

Të jesh e lumtur
duhesh të kesh durim
kënaqësinë që ta sjell dikush
ta presësh me falënderim.
 
T’ia fitosh burrit zemrën
duhesh të mos kesh hidhërim
se hidhërimi gjithnjë
të sjell përfundim.
 
Ta duash nënën, duhesh t’ia dëshmosh
të jesh zemërgjerë s’duhesh të mohosh.
Dhuratat t’i marrësh si dhuratë
dhe të mirës t’ia bësh një shtrat.
 
Kur ke zemër iu jep edhe të tjerëve
kur nuk ke fare, mundohesh t’iu marrësh të tjerëve
por ata nuk të japin dot
se për çdo gjë që merr duhesh t’i japësh në këtë botë.
 
 Islamit dhuroja zemrën
dhe nderin dhuroja femrës
gradën e lartë jepja dijetarëve
dhe falja pasurinë të varfërve.
 
Lumturinë kërkoje aty ku gjendet
se pos teje aty nuk mund të bindet
merre haptas se je e ngritur
dhe se bukuria jote botën e ka mahnitur.
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.