MЁNYRA E ABDESIT

 
Ēka ėshtė e nevojshme pėr sa i pėrket lutjeve kur e falė namazin e xhumasė? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e diel. 28 dhjetor 2008

Pyetje:
Çka është e nevojshme për sa i përket lutjeve kur e falë namazin e 
xhumasë?


Përgjigje:
Namazi i xhumasë nuk ka lutje shtesë të tjera të posaçme. Ai përbëhet prej dy rekateve, që falen me imam, i cili lexon me zë të dëgjueshëm. Ky namaz tipik i përngjan namazit të sabahut dhe nuk ndryshon asgjë në formën e tij.
Për ta mësuar si falet namazi i sabahut në këtë rast edhe i xhumasë, le të kërkohet ndonjë libër adekuat që përmban mësime për formën e faljes së namazit, si:  “Ilmihali”, “Dritë e zemrës”, etj. 


                                                Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.