MЁNYRA E ABDESIT

 
Kam filluar vetė me tri kohė tė namazeve... PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte . 25 shtator 2008

Pyetje:
Selam Alejkum! Unë kam filluar të bëj namaz njëherë vetëm sabahun,
dreken dhe akshamin. Arsyeja pse vetëm këto tria është që mos t'më
përzihen ti mësoj mirë 
njëhërë. Unë sa herë që bëj namaz mendoj për
te afermit qe me kanë vdekur dhe kur 
bie në gjum ashtu po të njejtin
mendim.

 
Përgjigje:
Ve alejkum selam!
Motër e nderuar, është shumë në rregull që keni filluar me namaz, por ju porosis që të filloni edhe me ikindinë dhe jacinë dhe t’i falni që të pesë kohët e namazit. Namazi i sabahut (flas për farzet) i ka dy rekate, ai i akshamit tri rekate, kurse i drekës i ka katër rekate. Namazi i ikindisë dhe ai i jacisë po ashtu i kanë nga katër rekate dhe nuk dallojnë asgjë për nga mënyra e faljes. Andaj mos u vono me kryerjen edhe të këtyre namazeve, pasi obligimi është i barabartë. Gjatë namazit mundohu ta përkujtosh Allahun sa më tepër, e largohu nga përkujtimi i çdokujt tjetër, qofshin ata edhe të afërmit tuaj. Jashtë namazit përkujtoji të vdekurit tuaj të afërm me dua dhe lutje për ta. Allahu ju forcoftë!


                                           Muhamed Dërmaku
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.