MЁNYRA E ABDESIT

 
A bėn tė agjėrosh nėse je xhunub? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė . 02 shtator 2008
Pyetje:
Selamun alejkum! Pyetja ime është: a bën të agjërosh nëse je xhunub? Allahu ju 
shpërbleftë!


Përgjigje:
Alejkum selam!
Amin, edhe juve Allahu ju shpërbleftë!Papastërtia nga xhunubllëku nuk e prish agjërimin. Agjërimi është i plotë në atë gjendje, por duhet pasur kujdes në çështjen e namazeve. Nëse njeriu zgjohet nga gjumi në syfyr dhe është xhunub, dhe nuk ka kohë sa të pastrohet dhe të han syfyr, i lejohet që të hajë syfyr njëherë, pastaj edhe pse hyn kalon imsaku, pastrohet dhe e fal namazin e sabahut. Ngjashëm qëndron dispozita edhe kur zgjohet pas gjumit në mesditë, e sheh veten xhunub nga ëndrra që ka parë, pastrohet dhe agjërimi është i konsiderueshëm.Allahu e di më së miri! 

                                                                               Muhamed Dërmaku
  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.