MЁNYRA E ABDESIT

 
I kam flokėt e zeza dhe a bėn t'i ngjyrosi me tė zezė? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 25 gusht 2008
Pyetje:
Unë i kam flokët e zeza dhe dua të pyes se a më lejohet për t'i
ngjyrosur të zeza pasi që ngjyra e zezë është e ndaluar me sa kam 
dëgjuar.All-llahu ju shpërbleftë!
 

Përgjigje:
Amin, edhe juve Allahu ju shpërbleftë!
Është e vërtetë se ngjyrosja e flokëve të thinjura me ngjyrë të zezë nuk lejohet, për shkak të ndryshimit të ngjyrës origjinale në ngjyrë të zezë, gjë për të cilën kemi hadith që e ndalon, për dallim prej ngjyrave të tjera, që nuk kemi argument që ndalon ngjyrosjen e flokëve me ngjyra të tjera. Mirëpo nëse flokët në origjinal janë të zeza, pra nuk synohet ndryshimi i ngjyrës së tyre, lejohet të ngjyrosen edhe me të zezë. Këtë nuk e përfshin ndalimi në hadithin që po sinjalizojmë, ku i Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "Ndryshojeni ngjyrën e thinjur dhe shmangni ngjyrën e zezë!".Vetëm duhet të dihet se ajo ngjyrosje me të zezë, pasi flokët janë të zeza dhe nuk janë thinjur, pse ka nevojë të bëhet? A është arsyeja e pranuar apo jo? Këtu le të jetë përgjigjja pozitive, pra që arsyeja të jetë e pranueshme.

Allahu e di më së miri!


                                                                  Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.