MЁNYRA E ABDESIT

 
A lejohet falja e xhumasė pėr femrėn nė shtėpi? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 11 gusht 2008

Pyetje:
Desha të pyes se a lejohet dhe a pranohet tek Allahu falja e xhumasë nga femra në| 
shtëpi?


Përgjigje:
Që në fillim duhet ta dini se femra nuk është e obliguar me namazin e xhumasë, por vetëm mashkulli. Femra ditën e xhuma e falë namazin e drekës rëndom sikur çdo ditë tjetër të javës. Por nëse ajo del në xhami ku falet xhumaja dhe ka vend të posaçëm për femra, nëse falet pas imamit, i pranohet dhe lirohet nga namazi i drekës atë ditë, sikurse ndodh me mashkullin.

Por që xhumaja të falet në shtëpi nuk lejohet as nga mashkulli as nga femra. Personat që lirohen nga xhumaja, si: i sëmuri, udhëtari, femra, etj. nuk duhet ta falin xhumanë në shtëpi, por drekën.

Allahu e di më së miri!


                                                                           Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.