MЁNYRA E ABDESIT

 
Si duhet tė shfrytėzohet pasuria e jetimit? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 11 korrik 2008
Pyetje:
A është gjynah që me paratë të cilat njerëzit e huaj ua japin jetimëve jetime, t’iu blejmë
edhe fëmijëve e njerëzve të tjerë të familjes gjëra ushqimore dhe t’i harxhojmë bashkë. 
 Përgjigje:Jetimëve të cilëve u ka vdekur babai, nuk bën t’ua keqpërdorim pasurinë e tyre, qoftë pasurinë e trashëguar apo atë të dhuruar nga dikush. Me ato mjete lejohet t’iu blihet atyre veshmbathje, përgatitje shkollore, gjëra ushqimore, si dhe të shpenzohen për nevojat e tjera të tyre, por nuk lejohet që me to të blihet diç për të tjerët. Përveç nëse është fjala për para të pakta e që ata me dëshirën e tyre ua japin fëmijëve të tjerë. Nëse ndokush atyre u jep para, që zakonisht nuk u jepen fëmijëve të vegjël, kujdestari nuk guxon t’ua jap atyre në dorë, por i ruan për nevojat e tyre të lartpërmendura.

Allahu e di më së miri!


                                                          Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.