MЁNYRA E ABDESIT

 
A lejohet tė jemi bashkė me tė? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 04 korrik 2008
Pyetje:
Jam një vajzë 16 vjeqare dhe me pëlqen një djal ai i fal 5 kohët e namazit por
në aspektin tjetër nuk është praktikues i fesë edhe aq. Deshta t’ju pyes a është
e lejueshme të jemi bashkë me të natyrisht me pëlqimin e familjes.


Përgjigje:
We alejkum selam!

Motër e nderuar, qenke fort e re për të menduar për këtë gjë edhe pse me
pëlqimin e familjes. Djali që ju pëlqen edhe pse thoni se i falë 5 kohët e namazit,
por ju vet po e dëshmoni se nuk është gjithaq praktikues i fesë. Shtrohet pyetja
çka ju pëlqen në të? Mos u ngutni, sepse martesa është fati i jetës dhe nuk bën
që atë fat ta përcaktoni me emocion dhe të ndikuar nga gjërat tërheqëse të jashtme.

Ju sugjerojmë me atë që ka sugjeruar i Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut
qofshin mbi të:
Vajza kërkohet për katër motive; bukurinë e saj, pasurinë e
saj, familjen e saj dhe fetarinë e saj. Gjeje atë që ka fe të pastër, përndryshe
 tu thafshin duart”.


Pra bën të jetë për qëllim edhe bukuria edhe pasuria e edhe familja, por jo
duke anashkaluar anën fetare. Por të jetë fetare së pari, pastaj të shikohen
edhe anët e tjera është gjithçka në rregull. E njëjta vlen edhe për mashkullin.

Allahu e di më së miri!


                                                         Muhamed Dërmaku

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.