MЁNYRA E ABDESIT

 
A pranohet namazi i sabahut nė ora nėntė? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte. 26 qershor 2008
Pyetje:
Nëse e fal sabahun  në ora nëntë të mëngjesit a të pranohet që je fal.
Allahu ju shpërbleftë.


Përgjigje:
Falja e namazit të sabahut pas lindjes së diellit, pra jashtë kohës së tij të rregullt, mund të jetë i konsiderueshëm nëse personi nuk ka mundur të zgjohet nga gjumi përkundër shkaqeve që është munduar t’i marr paraprakisht për t’u zgjuar, pra ka porositur dikë ta thërras, ka akorduar orën etj., dhe prapë nuk është falur sepse nuk ka dëgjuar orën e të ngjashme.
Por nëse personi e ka shprehi të mos ngrihet nga gjumi nga përtacia dhe nuk lodhet fare kur shkon në gjumë se si të zgjohet për ta falur sabahun me kohë, shumica e dijetarëve mendojnë se është i papranueshëm.Allahu e di më së miri


                                                                              Muhamed Dërmaku
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.