MЁNYRA E ABDESIT

 
Jam njė vajzė e cila nga rrethanat u detyrova t`i ndėrpres gjashtė ditė tė agjėrimit tė Ramazanit... PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ----   
e premte. 22 shtator 2006

Pyetje
Shkaku ishin provimet të cilat filluan në muajin e Ramazanit. Po të mos e prishja agjërimin këto ditë nuk do të arrija të mësoja pasi që provimet ishin shumë të vështira. Ju lusë të më drejtoni çfarë të bëj që Allahu i Lartësuar të më falë? Allahu ju shpërbleftë.  

Përgjigje:
Nga ju kërkohet të pendoheni nga kjo vepër dhe t`i bëni kaza ditët që i nuk i keni agjëruar, Allahu i Lartësuar e fal atë që  pendohet. Në realitet pendimi me të cilin Allahu i Lartësuar i fshinë mëkatet është ai me të cilin e ndalojmë vetën nga ai mëkat duke madhëruar Allahun e Lartësuar, duke pasur frikë nga dënimi i Tij, duke u penduar për atë mëkat që ke vepruar, dhe duke qenë e vendosur sinqerisht se nuk do ta përsërisësh atë. Nëse është lloji i mëkatit të vepruar padrejtësi ndaj dikujt, pendimi i plotë nga kjo është që ta kërkoj hallallin ndaj tyre. Allahu i Lartësuar thotë: “Pendohuni të gjithë te All-llahu, o besimtarë, në mënyrë që të gjeni shpëtim.” (Suretu Nur, 31). 


Përktheu:
Alaudin Abazi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.