MЁNYRA E ABDESIT

 
Rreth hajzit... PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ----   
e premte. 22 shtator 2006

Pyetje:
Të përmuajshmet e mia zakonisht zgjasin prej shtatë deri në tetë ditë, nganjëherë në ditën e shtatë nuk shoh gjak dhe nuk shoh se jam pastëruar tërsisht. Çfarë është dispozita në aspektin e faljës, agjërimit dhe marrdhënieve? 

Përgjigja:
Mos nxitoni derisa të shihni vatat (picetat që përdorin femrat gjatë menstruacioneve) të bardha (pastërta) ashtu si është e njohur te femrat, ajo është shenja e pastrimit (nga menstruacionet), pra ndalja e gjakut nuk është pastrim. Por ajo konstatohet me pamjen  e shenjës së pastrimit dhe përfundimit të kohës së natyrshme të tyre.

(Fetvatë e Shejh Ibën Bazit, Allahu e mëshiroftë)
 
Përktheu: Alaudin Abazi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.