MЁNYRA E ABDESIT

 
Sheila Musaji: Zė aktiv nė komunitetin islam PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Eglantina Muēa   
e hėnė. 12 maj 2008
 Sheila Musaji, nga St. Louis, Missouri, e ka pranuar Islamin mbi 30 vjet më parë. Ajo është themeluesja dhe botuesja e gazetës tremujore The American Muslim (1989-1995), Muslim Resource Directory of America (1990, 1992) dhe kohët e fundit të publikimit on line The American Muslim (prej vitit 2001).Sheila Musaji është një zë aktiv në komunitetin islam. Ajo është e përfshirë në shumë projekte me organizata të ndryshme. Në të kaluarën ajo ka qenë edhe ndër delegatet amerikane në Konferencën e Dytë të Grave Muslimane të mbajtur në Sudan. Ajo ka qenë muslimania e parë që ka mbajtur ligjërata në Kolegjin Amherst, Massachusetts dhe pjesëmarrëse e Parlamentit të Feve Botërore në Çikago, SHBA.
Ajo është autore e shumë artikujve për Islamin në Amerikë dhe shpesh mban ligjërata për Islamin në kisha, shkolla, sinagoga dhe organizata të ndryshme. Pas vërejtjeve të Papës Benedikt, të cilat u konsideruan ofenduese nga shumë muslimanë, ajo bëri thirrje për dialog.
  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.