MЁNYRA E ABDESIT

 
Rrjedhia e lėngut tė verdhė gjatė lehonisė... PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ----   
e premte. 22 shtator 2006

Pyetje:
Çfarë dispozite ka rrjedhia e lëngut të verdhë gjatë lehonisë dhe gjatë tërë dyzet ditëve, a duhet të falë namaz dhe të agjërojë?    

Përgjigje:

Çfarë rrjedh tek gruaja pas lindjes ka dispoziten e gjakut të lehonisë pa marr parasysh  a është gjaku i zakonshëm, i verdhë apo i kaftë, për shkak se kjo ndodh në kohën e lehonisë deri sa të plotësohen dyzet ditë. Kurse pas dyzet ditëve nëse gjaku është i zakonshëm dhe nuk ka pasur shkëputje (d.m.th nuk ka ndodhur që ajo të ndërpritet dy apo tri ditë pastaj të rikthehet) atëherë ai gjak është i lehonisë, nëse nuk është kështu, atëherë ai gjak konsiderohet si gjak i istihades apo diç tjetër.

(Fetvatë e Shejh Ibën Bazit, Allahu e mëshiroftë)
Përktheu: Alaudin Abazi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.