MЁNYRA E ABDESIT

 
A janė emrat Altin, Elion dhe Entor musliman? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 18 prill 2008
Pyetje:
Ju lutem me tregoni se emrat :ALTIN  ELION  ENTOR a janë emra musliman 
apo jo?
 


Përgjigje:Me sa di unë, këta emra nuk kanë përmbajtje islame dhe nuk janë në origjinal emra musliman. Andaj ndalohet që muslimani t’i emërtojë fëmijët e tij me këta emra, që nuk kanë prejardhje islame, nuk janë nga gjuha e popullit tonë dhe si të tillë nuk merren nga gjuhë dhe kultura të tjera joislame, edhe nëse në ato gjuhë kanë kuptim të mirë.
Allahu e di më së miri!


                                                                     Muhamed Dërmaku 
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.