MЁNYRA E ABDESIT

 
Jam shumė e turpėrar...! PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e mėrkurė. 02 prill 2008
Pyetje:
Selamun alejkum!
Nëse keni mundësi, më tregoni për një hall që e kam, s’e di  si ta quaj
ndryshe, dhe që e hasi më së shumti në vetvete. Kur flas me dikë, shumë
më vjen turp,e kam pak siproblem se njerëzit e tjerë s’po janë si unë edhe 
s’po mundem të përshtatem në  asnjë mënyrë me ta.
Ju falënderoj shumë nëse më ndihmoni ta zgjidhi këtë gjë! 

Përgjigje:
Alejkum selam!
Motër e nderuar, në kohën kur turpi si vlerë ka humbur prej njerëzve në masë të madhe, nuk mund të themi tjetër për ju veç se qenkeni në gjendje të mirë. Nuk kërkohet patjetër që me çdo njeri të liroheni dhe të flitni pa u turpëruar, sidomos me  ata që nuk i njihni dhe nuk e keni ndoshta të lejuar të komunikoni. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "Imani përbëhet prej gjashtëdhjetë e sa pjesëve, më e larta është fjala LAILAHE IL-LALL-LLAH, ndërsa më e ulta është largimi i pengesës nga rruga. Turpi është prej imanit."

Allahu e di më së miri! 
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.