MЁNYRA E ABDESIT

 
Urtėsi PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė. 01 prill 2008
Ibn Rexhepi, Rahimehullah, ka thënë:

”Besimi - imani ka shije të ëmbël dhe kjo shijohet me zemër ashtu sikurse shijohet ëmbëlsia e ushqimeve dhe pijeve me gjuhë ngase imani është ushqim i zemrave.Besimi është furnizim i zemrës, ashtu sikurse pija dhe ushqimi që janë furnizim i trupit. Ashtu sikurse gjuha që e humb mundësinë për të përcaktuar shijen e ndonjë prej ushqimeve apo pijeve për shkak të ndonjë sëmundjeje që ka ashtu edhe zemra e humb mundësinë për të përcaktuar shijen e besimit për shkak të ndonjë sëmundjeje që ajo ka.
Shpeshherë i sëmuri i tillë mundohet ta gjejë ëmbëlsinë në gjërat që realisht janë të hidhura duke kujtuar se sendi të cilin ai e shijon është i ëmbël. Ashtu është zemra kur sëmuret, nuk ka mundësi t’i shijojë gjërat ashtu siç duhet. Njeriu i sëmurë në zemrën e tij mundohet ta gjejë ëmbëlsinë dhe të kënaqet në gjërat të cilat sigurt e çojnë në shkatërrim."
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.