MЁNYRA E ABDESIT

 
Ku ta hedhi hajmalinė qė e kam? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 21 mars 2008
Pyetje:
Eselamu alejkum!Unë besoj në Zot, falem por e kam bërë një gabim. Kam një hajmali, s’e kam 
ditur se është gjynah dhe e kam mbajtur një apo dy javë por prej asaj dite që 
e kam kuptuar se është gjynah nuk e mbaj më. Por, kam rënë në hall se nuk di 
ku ta hedhi atë se s’dua të bëj asnjë të keqe se i frikohem Allahut. 
Allahu ju shpërbleftë me të mira!


Përgjigje:
We alejkum selam!
Vërtet, bartja e hajmalive, sikurse edhe besimi në to, janë prej gjynaheve të mëdha sa rrezikojnë besimin e myslimanit, pra është haram. Përderisa e keni kuptuar një gjë të tillë dhe e keni braktisur hajmalinë që keni pasur, atëherë atë duhet ta djegni në zjarr. Kështu duhet të veprohet me to.


                                                                     Muhamed Dërmaku


 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.