MЁNYRA E ABDESIT

 
A ėshtė e lejuar heqja e vetullave? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 21 mars 2008
Pyetje:
Selam alejkum! Pyetja ime është: a është e lejuar heqja e vetullave?


Përgjigje:
Jo, nuk lejohet heqja e vetullave. Heqja apo shkulja e vetullave numërohet prej mëkateve të mëdha në Sheriatin Islam. Këtë mëkat e bart jo vetëm ajo që i hiqen vetullat (zbukurohen), por edhe ajo që e kryen atë veprim. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:“Allahu e mallkoftë atë që kërkon t’i shkulen vetullat dhe atë që e kryen shkuljen e vetullave.” (Transmeton Buhariu dhe Muslimi)

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.